Välkommen till Hultets förskolas blogg

Hultets förskola ligger i Kneippen som är ett naturnära område med möjlighet till spännande och utforskande aktiviteter i olika miljöer. Vi har förmånen att bokbussen besöker oss 1 gång i månaden. Den stannar utanför dörren.
På Hultet går 35 barn som är uppdelade på två avdelningar med yngre och äldre barn.
Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt projekt och barns lärande samt att skapa större delaktighet för våra föräldrar.
I och med att vår mat kommer från Enebyköket länkar vi till deras matsedel.

söndag 12 februari 2017

Sländan forskar om fåglar


I fredags blev uterummet med träd. Hålet som borrades och höggs i stubben, passade jättebra.


Barnen visar stort intresse för olika fågelarter, blommor och andra djur. Vi har plockat fram faktaböcker som barnen får bläddra i, rita av och lära sig om de olika arterna.Trädet i uterummet har fyllts med väldigt fina fåglar och fjärilar


Vi har också tillverkat fågelmat av kokosfett och fågelfrön. De har vi hängt upp i träden på gården. Vi ska hålla utkik efter vilka arter som kommer dit och dessa skriver vi upp på ornitologlista som sitter 
på väggen i uterummet. Vi sjunger fågelsånger och lyssnar på fågelkvitter på cd. Om det är någon som har förslag på någon fågelsång tar vi tacksamt emot det. Barnen har även fått i uppdrag att fråga hemma. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar