Välkommen till Hultets förskolas blogg

Hultets förskola ligger i Kneippen som är ett naturnära område med möjlighet till spännande och utforskande aktiviteter i olika miljöer. Vi har förmånen att bokbussen besöker oss 1 gång i månaden. Den stannar utanför dörren.
På Hultet går 35 barn som är uppdelade på två avdelningar med yngre och äldre barn.
Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt projekt och barns lärande samt att skapa större delaktighet för våra föräldrar.
I och med att vår mat kommer från Enebyköket länkar vi till deras matsedel.

fredag 18 maj 2018

Gårdsfest och Bamselopp

På Myggan började vi veckan med att ha kalas för en nybliven 2-åring. Sen började förberedelserna inför gårdsfesten dra igång. Både barn och personal var sugna på att visa upp vårt vattenprojekt och vi repeterade mycket med barnen om vad vi har lärt oss under vårt vattenprojekt, både muntliga reflektioner och genom att kolla på bilder från projektet. Vi hjälptes åt att frysa in vatten till is i mjölkpaket för att kunna visa upp vattnets olika former på gårdsfesten (någon snö kunde vi dock tyvärr inte fixa;)) och vi uppdaterade projektväggen med fler bilder och texter.

Gårdsfesten blev väldigt lyckad! Vi tackar för en trevlig kväll tillsammans med er:)
Barnen upptäckte tyvärr dagen efter att isen hade smält till vatten...


På torsdagen var det förskolans dag. Det firade vi genom att springa Bamseloppet som var väldigt omtyckt av barnen. Barnen på Myggan hade jättemycket spring i benen och sprang flera varv och de somnade gott efter lunch sen, trötta, nöjda och glada:) Vi är glada över att barnen tycker om att röra på sig och vara aktiva och det är något som vi kommer fortsätta att uppmuntra för att främja den motoriska utvecklingen och en hälsosam livsstil hos barnen, som ingår i förskolans uppdrag enligt läroplanen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar